Wat?

 

Op zondag 30 juni 2019 organiseert Utopia de tweede editie van de Utopia festivaldag in en rond de Sint-Pauluskerk in Antwerpen. Utopia is een Belgisch ensemble dat zich toelegt op vocale polyfonie. Geïnspireerd door het boek Utopia van Thomas More, tracht het ensemble op haar eigen manier en met muziek in een vooraanstaande rol, een bijdrage te leveren aan een "betere" wereld. Het thema van deze editie is Utopia.

 

 

Op het Utopia Festival wordt het thema Utopia benaderd vanuit verschillende disciplines. Natuurlijk is muziek een belangrijk deel van de dag. Het Odysseia Ensemble brengt kamermuziek uit de 19de en 20ste eeuw. Op het 2e concert van de dag brengt Utopia een programma rond Brueghel. Het programma focust op enkele schilderijen van de gevierde schilder.  


 
 

Naast concerten komen ook lezingen aan bod. Schrijver Erik de Bom heeft het over het boek Utopia en Alicja Gescinska zal het hebben over muziek en geluk.

Voorts is er op de mooie binnenkoer ruim tijd en plaats voor een hapje en een drankje met muziek na elk klassiek concert.

Voor die muziek zoeken we het niet te dicht bij de klassieke muziek. Croque Manouche, een Antwerpse formatie brengt Gipsy Jazz. Tijdens dit concert lopen de mensen rond, eten en drinken ze iets, en luisteren ze naar het optreden. Op deze manier brengen we een atypisch, want klassiek publiek bij een ander genre muziek.

 


 
EmptyName-5.jpg